• aug '15 14 14:21

    Pizza

    Geschreven door : Paulien - reactie(s) : 0

Pizza

Mijn kinderen zouden het liefst iedere dag pizza eten. De diepvriespizza's vinden wij nogal zout en wij eten liever een volkoren pizzabodem. Net zo lekker en veel gezonder. Dan kunnen we toch iets vaker pizza eten. Bovendien kan iedereen zelf bepalen wat hij op zijn pizza wil.

Ingrediënten pizzabodem
250 g volkoren speltmeel, 1/2 tl. zout, 7 g gist, 2 eetl. olijfolie en 1,25 ml lauwwarm water.
Pizzabeleg
150 g biologische tomatenpassata/puree (b.v. fles AH, 700 g), geraspte kaas (zoveel je wilt), 250 g champignons in schijfjes (eventueel even van te voren bakken in oijfolie of boter). 
De rest ...... naar eigen smaak! Bijvoorbeeld: (beetje gebakken) uienringetjes, ananas, ham, spinazie, rucola (naderhand), schijfjes tomaat, mozzarella ....... en niet te vergeten: italiaanse (biologische) gedroogde kruiden.

Bereiding pizzabodem
Meng het meel, het zout en het gist eerst goed door elkaar. Giet de olijfolie en het lauwwarme water erbij. Kneed dit tot een mooi deeg. Zet het deeg een half uur in de koelkast met een doek of plastic er overheen om te rijzen. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het deeg uit op een bakplaat bedekt met ovenpapier.
Bedek de bodem met de tomatenpuree, de geraspte kaas en de (gebakken) champignons. Laat de bodem met de tomatenpasta, kaas en champignons even 10 minuten bakken op 200 °C. Haal de bodem daarna uit de oven en leg de overige ingrediënten erop. Nog ongeveer 10 minuten afbakken en klaar is de pizza!

Klik hier om de tekst aan te passen

Berichten
Bezig met het laden...
Naam *
Email
Commentaar *